Verhuizen is een kostbare aangelegenheid. Wanneer je liever geld overhoudt na een verhuizing om je nieuwe huis mooi in te richten is het een goed idee om te besparen op de kosten van de verhuizing zelf. Dat kan je bijvoorbeeld doen door geen gebruik te maken van de diensten van een verhuisbedrijf. Wanneer je vrienden hebt die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken is het een goed idee om zelf een verhuisbus te regelen.
Inhoud
Wanneer kan je zelf een verhuizing regelen
Een verhuizing met een verhuisbedrijf is de methode bij uitstek om met zo min mogelijk stress te verhuizen. Je besteedt de verhuizing dan uit en voor een bedrag oplopend van 400 tot 1750 euro wordt jouw verhuizing helemaal uit handen genomen. Heb jij echter een groot netwerk van vrienden en familie die bereid zijn om jou te helpen bij de verhuizing, dan is het een goed idee om dit geld in eigen zak te houden. Je kan dat doen door een verhuisbus te regelen via een verhuurbedrijf. Dit is iets waar nogal wat haken en ogen aan zitten natuurlijk; we hebben een aantal zaken voor je uitgezocht, net zoals de kosten waar je voor komt te staan bij een verhuisbus huren.
Hoeveel kost een verhuisbus regelen
Een verhuiswagen regelen doe je via een verhuurbedrijf. We hebben rondvraag gedaan over de kosten van de huur van een verhuisbus en we kwamen tot de volgende bevindingen.
Wat wil je precies regelen | Per welke eenheid betaal je | Wat is de prijs |
Een verhuisbusje huren | Per dag | Tussen 25 en 155 euro per dag |
Borgsom van het verhuisbusje | Per periode | Tussen 200 en 350 euro per dag |
Extra kilometers | Per kilometer buiten de afgesproken afstand met de verhuurder | Tussen 25 eurocent en 1,50 euro per kilometer |
- Als je een grote inboedel gaat verhuizen. Heb je veel spullen te verhuizen hebt is het een goed idee om een wat grotere verhuisbus te regelen. Denk eraan dat je voor sommige afmetingen een apart rijbewijs moet hebben. Heb jij dit zelf niet, informeer dan of een vriend of kennis wel een ‘groot rijbewijs’ heeft.
- Als je een kleine inboedel gaat verhuizen. Ga je een kleine inboedel verhuizen doordat je bijvoorbeeld net op jezelf gaat wonen of doordat je maar een beperkt aantal spullen meeneemt; dan heb je maar een klein verhuisbusje nodig. Een normaal busje met gesloten cabine zou in dat geval kunnen volstaan.
Hoe wordt de hoogte van de totale rekening bepaald
Hoeveel jij uiteindelijk betaalt voor het huren van een verhuisbusje bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt en aan de hand van extra opties die je kan afsluiten bij de verhuurder. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.
- Keuze 1. Hoeveel kilometers mag je vrij rijden. De hoogte van de huurprijs hangt voor een deel af van het aantal kilometers wat je vrij mag rijden met het verhuisbusje. Wanneer je nieuwe huis in de buurt van het oude is, zal je niet veel kilometers hoeven te maken met het verhuisbusje. Moet je echter naar een andere woonplaats toe rijden en is de afstand redelijk hoog, dan komt het erop neer dat je een hoger aantal vrije kilometers zal moeten afspreken. Overschrijd je het aantal vrije kilometers, dan zal je per kilometer moeten gaan bijbetalen.
- Keuze 2. Hoe hoog is het eigen risico. Een verhuisbusje huur je altijd op basis van een eigen risico. Houd er rekening mee dat een verhuisbusje anders rijdt dan een normale personenwagen. Heb je geen ervaring hiermee dan is de kans groot dat je schade rijdt aan het busje. Die kosten kunnen snel oplopen; een geraakt paaltje kan al een schade van een paar honderd euro opleveren. Kijk dan ook naar de hoogte van jouw eigen risico. Je wil niet voor onverwachte kosten komen te staan.
- Keuze 3. Wat voor soort verzekering wordt er op het busje afgesloten. Een verhuisbusje wordt doorgaans verhuurd met een WA dekking vanuit de verhuurder. Je kan zelf de dekking ophogen tot Allrisk. Wanneer je geen ervaring hebt met rijden in een busje is dat een goed idee.
- Keuze 4. Hoe lang huur je het busje. Huur je het busje voor een dag, dan ben je doorgaans minder kwijt dan wanneer je het voor een heel weekend huurt. Huren in het weekend is sowieso duurder dan een busje doordeweeks huren.
- Keuze 5. Huur je via een bemiddelaar. Voor verhuisbusjes huren kan je gebruik maken van een bemiddelingsservice zoals busjehuren.nl. Je krijgt dan een prijsvergelijking, maar daar staat tegenover dat je voor die bemiddeling wel wat moet betalen. Aangezien de voorwaarden vaak optimaal zijn zal die kostenpost niet opwegen tegen de voordelen voor jou.
Vraag offertes op
Betaalbaar een busje huren doe je door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op de onderstaande button. Je krijgt dan direct een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Het vergelijken kan jou een voordeel tot 30 procent opleveren.